Academia de Studii Economice Bucuresti

Amfiteatru Economic
AN ECONOMIC AND BUSINESS RESEARCH PERIODICAL
Facultatea de Business si Turism

Impactul dependenței de muncă și al implicării în muncă asupra învățării la distanță și a conflictului muncă-familie în perioada de izolare COVID-19

Autor:Yura Loscalzo

JEL:I19

DOI:10.24818/EA/2021/58/752

Cuvinte cheie:Învățare la distanță, investiție masivă în muncă, dependență de muncă, implicare în muncă, conflict muncă-familie, școală, profesori.

Abstract:
Acest studiu își propune să analizeze modul în care dependența de muncă și implicarea în muncă au influențat învățarea la distanță (DL) – ca parte a telemuncii, conflictul muncă-familie (WFC) și emoțiile/afectele negative ale profesorilor italieni. Mai mult, printre alte obiective, analizează dacă percepția profesorilor privind impactul negativ al DL asupra vieții a influențat WFC și afectele negative. În final, examinează diferențele dintre variabilele legate de DL referitoare la sex, zona de reședință, tipul de școală și tipul de profesor. Au fost realizate un model de analiză a traseului și analize MANOVA pe 587 de profesori (Mag = 48,80 ± 9,17). Una din principalele constatări este că dependența de muncă este un predictor pozitiv pentru WFC, afecte negative și impact negativ al DL asupra muncii și vieții. Implicarea în muncă, în schimb, este un predictor negativ pentru aceste variabile și un predictor pozitiv pentru percepția privind eficacitatea DL. Cu toate acestea, dependența de muncă este un predictor mai puternic decât implicarea în muncă. Mai mult, impactul negativ al DL asupra vieții este un predictor pozitiv al afectului negativ, în timp ce eficacitatea DL percepută de studenți este un predictor negativ. În cele din urmă, impactul negativ al DL asupra vieții prezice WFC. În concluzie, acest studiu sugerează că este imperativ să se reducă dependența de muncă (și să se mărească gradul de implicare în învățare) pentru a îmbunătăți bunăstarea și calitatea muncii profesorilor în timpul DL. Mai mult, directorii de școli ar trebui să implementeze activități de instruire pentru a ajuta profesorii să facă față problemelor tehnice și educaționale asociate cu DL (în special pentru profesorii care lucrează la grădiniță, gimnaziu și cu copii cu nevoi speciale) pentru a-i face capabili să ofere DL de bună calitate. De asemenea, aceștia ar trebui să ofere profesorilor sprijin psihologic pentru a-i ajuta să facă față disconfortului resimțit din cauza schimbărilor în activitatea lor, care le-au afectat echilibrul dintre muncă și viața personală (în special în școlile primare și secundare).
© 2005-2024 Soft Expert SRL - designed by Soft Expert & hosted by Host Expert