Academia de Studii Economice Bucuresti

Amfiteatru Economic
AN ECONOMIC AND BUSINESS RESEARCH PERIODICAL
Facultatea de Business si Turism

Argument

ATENȚIE!

Vă rugăm, ca înainte de a participa la acest Forum, să citiți acest argument.

  • Revista Amfiteatru Economic face parte din fluxul principal de publicații (mainstream journals), indexate și cotate Web of Science Core Collection.
  • Angajat în direcția îmbunătățirii continue, colectivul revistei Amfiteatru Economic dorește să cunoască mai bine comunitatea științifică pe care o servește și să ia notă cât mai operativ de nevoile, exigențele, sfaturile și criticile publicului său.
  • Forum AE este locul dezbaterilor și al schimbului de idei și opinii pentru membrii comunității revistei, de unde vrem să extragem semnale privind:

√ îmbunătățirea procesului editorial-științific și calibrarea lui continuă la rigorile în domeniu, concomitent cu o mai bună, transparentă și rapidă comunicare cu autorii;
√ optimizarea diseminării articolelor publicate în comunitatea științifică națională și internațională;
√ reacții la numerele tematice existente și la articolele subsumate acestora;
√ sugestii pentru temele viitoare ale revistei;
√ impactul articolelor publicate în revistă prin relatarea de către autorii ale căror articole au contribuit în mod efectiv la rezolvarea/îmbunătățirea unor probleme din economia reală (dorim foarte mult sa ne scrieți despre acest lucru).

  • Colectivul de redacție al revistei este convins că această interacțiune sinergică de participare la dezbateri în cadrul Forumului AE se va aduce, prin ideile și opiniile pe care le exprimăm aici, o contribuție valoroasă la îmbunătățirea calității și creșterea vizibilității revistei, vectori importanți ai prestigiului acesteia în clasamentul publicațiilor de profil.

PRECIZĂRI IMPORTANTE

  • în cadrul Forumului AE discuțiile se poartă între membrii comunității științifice din jurul revistei, numai pe marginea subiectelor ce aparțin acesteia;
  • postările în cadrul Forumului AE trebuie să fie la obiect, argumentate, constructive și să ilustreze respect față de opiniile diferite;
  • ne rezervăm dreptul de a publica doar acele mesaje care nu au un caracter ofensator sau denigrator la adresa revistei, autorilor sau bordului editorial.
  • toate deciziile editoriale sunt prerogativa Comitetului de redacție.


Adaugati o postare

Nume prenume:  
Afiliere:  
Email:    
Mesaj:  


06-04-2021
Vasile Dinu - Redactor-șef, Amfiteatru Economic - ASE
Comitetul de redacție al revistei vă informează că începând cu volumul 23, nr. 57 din 2021, autorii articolului pot include codul ORCID, pe lângă afilierea la o instituție. Considerăm c ă acesta este un lucru pozitiv deoarece permite identificarea exactă a fiecărui autor în bazele de date și este o modalitate de creștere a numărului de citări, deci a H indexului (indicele Hirsh). Acest lucru este posibil deoarece cititorii unui articol pot folosi codul ORCID al autorilor și pot vizualiza și accesa articolele, iar în funcție de necesitate și preferințe le pot cita. În măsura în care doriți, puteți trimite comentarii pro și contra acestei inițiative și, de asemenea, puteți recomanda alte lucruri pe care le poate face revista în vederea creșterii prestigiului autorilor care publică în Amfiteatru Economic. Dorim să creăm o comunitate științifică puternică în jurul revistei. Nu uitați, dorim să ne scrieți despre impactul articolelor pe care le-ați publicat în revistă, despre contribuția lor efectivă la rezolvarea sau îmbunătățirea unor probleme din economia reală. Pentru crearea unui cont ORCID se va accesa pagina: https://orcid.org Recomandăm completarea contului ORCID cu afilierea corectă a fiecărui autor, precum și completarea celorlalte câmpuri disponibile: calificări/educație, scurtă descriere, alte profiluri de autor etc. Un exemplu de creare ORCID poate fi accesat aici: https://orcid.org/0000-0003-3606-2548

Raspuns:


Raspunde
Dan-Cristian Dabija - UBB Cluj-Napoca
Includerea codului ORCID in cadrul afilierii fiecarui autor este extrem de benefica, mai ales atunci cand exista mai multi autori cu nume similare sau chiar identice. Mai mult, se recomanda totodata si completarea profilului ORCID cu afilierea exacta, respectiv "legarea" sa de contul PUBLONS/ResearcherID si/sau de alte IDuri institutionale. Initiativa Amfiteatru Economic de a solicita autorilor codul ORCID este folosita de majoritatea revistelor din fluxul principal de publicatii, fiind de cativa ani solicitata si de catre UEFISCDI pentru inregistarea articolelor care se premiaza.

Raspuns:


Raspunde
17-03-2021
Purcărea Theodor - Universitatea Româno-Americană
Este îmbucurător acest demers. Dacă schimbul este o noţiune fundamentală a gândirii economice (schimbul, aflat în inima civilizaţiei, exercitând desigur un cunoscut rol social foarte larg), schimbul de idei în noul cadru generos oferit de Amfiteatru Economic confirmă actualitatea reinterpretării acelei necesare partituri de cunoştinţe astfel încât să se asigure mai buna înţelegere atât a ceea ce se ştie, cât şi a ceea ce nu se ştie încă aşa bine. Iar aceasta în strădania firească de a se ţine pasul cu timpul, integrând informaţiile corecte şi profunde (desigur, după triere, relativizare etc.), reflectând, neignorând, ascultând şi tratând cu respect, acceptând, rectificând, îmbogăţind… în actualul context în care: incertitudinea este cea care defineşte condiţia economică; recuperarea durabilă și rezilientă din pandemia COVID-19, precum şi construirea viitoarei rezilienţe, necesitatea efortului suplimentar pentru învăţare, reintegrare şi sprijin etc. constituie preocupări majore.

Raspuns:


Raspunde
17-03-2021
Larisa Ivascu - Universitatea Politehnica Timisoara
Stimate Domnule Redactor-sef Prof. Dinu Vasile, Stimati Colegi, Va felicit pentru prezenta revistei in cele mai apreciate baze de date, un factor de impact ridicat si o calitate impresionanta a articolelor stiintifice publicate. Acest forum este o oportunitate de a interactiona pe subiectele avizate. Doresc sa apreciez tematicile revistei si in special cea intitulata "Telemunca: impact economic și social și perspective". Aceasta tematica a fost remarcata de colaboratorii din strainatate care au fost impresionati de pozitia revistei. Felicitari, domnule profesor Dinu Vasile!

Raspuns:


Raspunde
16-03-2021
Stanciu Silvius - Dunarea de Jos University of Galati, Romania
Felicitări pentru initiativa!

Raspuns:


Raspunde
16-03-2021
Miron Dumitru - Academia de Studii Economice din București
Ca prfeședinte al celui mai înalt for decizional al Academiei de Studii Economice din București, Senatul universitar, îi felicit și prin intermediul acestui nou vehicol comunicațional pe toți cei care fac lucrurile să se întâmple la revista Amfiteatrul Economic, care se particularizează de mai multă vreme, în peisajul publicațiilor științifice de reală ținută. Exprim convingerea că va spori exponențial numărul celor care vor adera la familia celor care înțeleg cum se cuvine valorile promovate de către colectivul editorial. Pe baza ideii conform căreia „cel care nu este de acord cu tine nu te contrazice ci te completează„ cred că pe acest Forum ne vom duela în idei, vom supune spre dezbatere deschideri intelectuale referențiale și vom contribui cu toții la configurarea unui areal dens în idei inovative, plin de argumente științifice și incitant pentru cititorii revistei. Urez mult succes administratorilor Forumului dar și contributorilor la acesta.

Raspuns:


Raspunde
16-03-2021
Vasile Dinu - Academia de Studii Economice din București
In numele Comitetului de redacție îndemn, comunitatea științifică din jurul revistei, pe autorii și cititorii acesteia, să poarte un dialog responsabil și constructiv în cadrul Forumului cu scopul de a contribui la creșterea prestigiului științific al jurnalului, din fluxul principal de publicații, Amfiteatru Economic. Redactor-sef, Prof. univ. dr. Vasile Dinu

Raspuns:


Raspunde


designed by Soft Expert & hosted by Host Expert