Academia de Studii Economice Bucuresti

Amfiteatru Economic
AN ECONOMIC AND BUSINESS RESEARCH PERIODICAL
Facultatea de Business si Turism

Arhiva

Amfiteatru Economic Volum: 24, nr. 60/2022

Coperta revista nr.60

ISSN  1582 - 9146

Editura: A.S.E.

Descarcă întreaga revistă: full text (12798 KB)

Documentele sunt în format .PDF şi pot fi vizualizate cu Adobe Reader.

Pagina 199 - 199
Amfiteatru Economic
Autor:
Articol(323KB)
DOI:
Pagina 200 - 200
Redactie
Autor:
Articol(233KB)
DOI:
Pagina 201 - 202
Cuprins general
Autor:
Articol(265KB)
DOI:
Pagina 203 - 205
Transformarea lanțurilor alimentare în contextul Pactului Verde al Uniunii Europene
Autor: Cristinel Vasiliu
Articol(356KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/305
Pagina 206 - 206
Cuprins
Autor:
Articol(245KB)
DOI:
Pagina 207 - 229
Prezentarea soluțiilor privind prevenirea risipei alimentare în rapoartele anuale ale companiilor europene
Autor: Cătălina Gorgan, Ionela-Corina Chersan, Voicu D. Dragomir și Mădălina Dumitru
Abstract(409KB)Articol(833KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/309
Pagina 230 - 246
Impactul marketingului ecologic asupra intenției consumatorilor de a cumpăra produse ecologice în contextul pactului verde
Autor: Lavinia Denisia Cuc, Corina Pelau, Silviu-Gabriel Szentesi și Grigorie Sanda
Abstract(449KB)Articol(704KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/330
Pagina 247 - 262
Impactul folosirii pesticidelor și fertilizatorilor asupra productivității agricole în contextul strategiei „Farm to Fork” în România și Uniunea Europeană
Autor: Cosmin Dobrin, Elena Oana Croitoru, Ruxandra Dinulescu și Irinel Marin
Abstract(426KB)Articol(819KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/346
Pagina 263 - 280
Preferințele consumatorilor europeni privind alimentele ecologice în contextul Pactului Verde European
Autor: Bogdan Chiripuci, Maria-Floriana Popescu și Marius Constantin
Abstract(416KB)Articol(882KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/361
Pagina 281 - 297
Atitudinea consumatorului față de utilizarea tehnologiei blockchain. Studiu privind implementarea strategiei „Green Deal” la produsele alimentare bio
Autor: Bogdan Georgescu, Cristian Bogdan Onete, Doru Alexandru Pleșea, Sandra Diana Chița și Ștefan Sava
Abstract(413KB)Articol(802KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/361
Pagina 298 - 313
Impactul „Tranziției Verzi” din domeniul ambalajelor alimentare asupra comportamentului consumatorului român
Autor: Alexandru Jurconi, Ioana Maria Popescu (Iacobescu), Daniela-Ioana Manea, Mihaela Mihai și Rodica Pamfilie
Abstract(430KB)Articol(777KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/395
Pagina 314 - 331
Analiza Bibliometrică a politicilor Pactului Verde în lanțul alimentar
Autor: Dorin Vicențiu Popescu, Adriana Dima, Elena Radu, Ecaterina Milica Dobrotă și Victor Marian Dumitrache
Abstract(443KB)Articol(1611KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/410
Pagina 332 - 332
Interferențe economice
Autor:
Articol(234KB)
DOI:
Pagina 333 - 333
Determinanți ai transformării digitale în industria restaurantelor
Autor: Domingo Martín-Martín, José Maya García și Isidoro Romero
Abstract(395KB)Articol(395KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/430
Pagina 334 - 334
Examinarea diferențelor în utilizarea instrumentelor de marketing în managementul IMM-urilor din țările grupului de la Visegrád
Autor: Jaroslav Belas, Beata Gavurova, Lenka Novotna și Lubos Smrcka
Abstract(436KB)Articol(436KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/447
Pagina 335 - 335
Seturi de cunoștințe și abilități pentru profesiile din Big Data: Analiza informațiilor de recrutare pe baza Modelului Latent de Alocare Dirichlet
Autor: Aiting Xu, Yuchen Wu, Feina Meng, Shengying Xu și Yuhan Zhu
Abstract(414KB)Articol(414KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/464
Pagina 336 - 336
Analiza veniturilor non-fiscale: evidențe din Uniunea Europeană
Autor: Volkan Yurdadoğ, Neslihan Coşkun Karadağ, Murat Albayrak și Oğuzhan Bozatlı
Abstract(444KB)Articol(444KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/485
Pagina 337 - 337
Amfiteatru Economic vă recomandă
Autor:
Articol(238KB)
DOI:
Pagina 338 - 354
Afacerile agroalimentare românești și Pactul Verde European: o abordare exploratorie
Autor: Călin Vegheș și Andreea Strâmbu-Dima
Abstract(425KB)Articol(875KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/508
Pagina 355 - 376
Bune practici în reformarea politicii agricole comune pentru a sprijini Pactul Verde European – O perspectivă asupra consumului de pesticide și de fertilizatori
Autor: Alina Petronela Alexoaei, Raluca Georgiana Robu, Valentin Cojanu, Dumitru Miron și Ana-Maria Holobiuc
Abstract(415KB)Articol(870KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/525
Pagina 377 - 395
Un model conceptual al intenției consumatorului de a continua să cumpere produse etichetate ecologic
Autor: Alexandra Perju-Mitran, Andreea-Elisabeta Budacia, Lucian Constantin Gabriel Budacia și Marian-Florin Busuioc
Abstract(436KB)Articol(942KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/546
Pagina 396 - 413
Bune practici privind reducerea risipei alimentare de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente
Autor: Mirela Stanciu, Agatha Popescu, Iuliana Antonie, Camelia Sava și Bogdan Gabriel Nistoreanu
Abstract(453KB)Articol(662KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/566
Pagina 414 - 418
Recenzie de carte: „Despre marketing. Antologie”. Autor: Iacob Cătoiu
Autor: Diana Maria Vrânceanu
Articol(515KB)
DOI: 10.24818/EA/2022/60/583
designed by Soft Expert & hosted by Host Expert